5 tapaa miten luonto vaikuttaa hyvinvointiimme

 

Meille suomalaisille pohjoismaisen luonnon raikkaus ja runsaus ovat useimmiten vain lyhyen matkan päässä. Raikkaan ilman ja kasvien tuoksu saa mielen virkeäksi ja hymyn huulille, mutta oletko huomannut myös seuraavat luonnon vaikutukset hyvinvointiin?

1. Lisää positiivisia fiiliksiä

Luonnon näkeminen, kuuleminen ja sen tuoksut saavat meissä aikaan positiivisia tuntemuksia, joilla on valtaisa merkitys henkisen hyvinvoinnin kannalta. Monet meistä suuntaavatkin luontopoluille rauhoittumaan, kun kaupungin kiire ja hälinä alkaa käydä liian painostavaksi.

Tunnemme olomme onnellisemmaksi ja rennommaksi luonnossa, sillä luonto vähentää negatiivisia tuntemuksia, kuten aggressiota, ahdistusta ja masennusta, jättäen enemmän tilaa iloisille ajatuksille.

2. Tehokkaampi palautuminen hektisyydestä

Tunnetko olosi usein väsyneeksi ja passiiviseksi? Kokeile metsälenkkiä tai rauhoittumista järven äärellä, sillä luontokosketus palauttaa hektisen päivän aikana kulunutta energiaa.

Tehokkaimman hyödyn saat irti yhdistämällä luontohetken kuntoiluun. Kuntoilemalla raikkaassa ilmassa virkistät sekä mieltäsi että kehoasi.

3. Pettämätön keino vähentää stressiä

Useimmat meistä ovat varmasti kokeneet luonnon rauhoittavan vaikutuksen arjen haasteiden keskellä. Pieni tauko vehreässä puistossa saa todistetusti stressikäyrät laskuun ja henkisen väsymyksen väistymään. Tämä johtuu sisäisestä tarpeestamme olla lähellä luontoa.

Joten seuraavan kerran, kun olet tauon tarpeessa, suuntaa lähimmälle metsäpolulle saadaksesi mielesi takaisin raiteilleen.

4. Boosti keskittymiskyvylle

Tiestikö, että luontokosketus voi myös terävöittää mielesi? Ulkoilu parantaa keskittymiskykyä - kun keskityt paremmin, ajattelet ja toimit myös fiksummin.

Keskittymiskyvyn parantuminen juontaa juurensa luonnon palauttavasta vaikutuksesta mieleemme. Siinä missä urbaanit ympäristöt ovat täynnä huomiota ohjaavia yllykkeitä, luonto antaa mielelle aikaa latautua.

5. Tie terveelliseen elämään

Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä luonnon lähellä asuminen johtaa aktiivisempaan ja terveellisempään elämäntapaan.

Jopa elinvuosia voi olla mahdollista lisätä ulkoilemalla luonnossa. Monipuolisten luontoelementtien läheisyydessä elämisen on huomattu myös vähentävän lasten allergioiden kehittymistä.

(https://www.naava.io/fi/editorial/luonnon-viisi-tapaa-vaikuttaa-hyvinvointiimme?utm_term=&utm_campaign=SDM+%7C+Search+%7C+Reach+%7C+FI+%7C+DSA&utm_source=adwords&utm_medium=ppc&hsa_acc=1131120232&hsa_cam=15591234884&hsa_grp=131567410776&hsa_ad=569929194615&hsa_src=g&hsa_tgt=dsa-19959388920&hsa_kw=&hsa_mt=&hsa_net=adwords&hsa_ver=3&gad_source=1&gclid=CjwKCAjw65-zBhBkEiwAjrqRMGo8URGNs4Pg-z94P2KiB_pSOxSBSAQQmexBM4sfxGj0ytEAj8O09BoCUDQQAvD_BwE)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sillihaperosta sikurirouskuun - Sienet haltuun sieniviikoilla

Kuva: Mari Moilanen Suomen luonnon päivänä 31.8. vietetään myös valtakunnallista sienipäivää. Päivä aloittaa valtakunnalliset sieniviikot 1....