Kierrätys

Kaukana kylän laidalla seisoi vanha, ränsistynyt talo. Sen ikkunat olivat rikki ja katto vuoti sateella. Talo oli hylätty, mutta sen ympärillä kasvoi vehreää nurmikkoa ja kukkia. Tämä oli paikka, jossa kierrätys sai uuden merkityksen.

Eräänä päivänä pieni tyttö nimeltä Emma löysi talon. Hän oli utelias ja päätti tutkia sen sisältä. Oven takana odotti yllätys: vanhat huonekalut, kirjat ja lelut olivat jääneet sinne vuosikymmenien ajaksi. Emma ei voinut ymmärtää, miksi kukaan ei ollut huolehtinut näistä aarteista.
Emma päätti tehdä jotain. Hän kutsui ystävänsä ja naapurinsa auttamaan. Yhdessä he siivosivat talon ja korjasivat sen rikkinäiset ikkunat. He maalasivat seinät uudelleen ja laittoivat puutarhan kuntoon.

Emma sai idean: hän perusti taloon kierrätyskeskuksen.
Ihmiset alkoivat tuoda vanhoja tavaroitaan taloon. Siellä oli kirjoja, vaatteita, astioita ja leluja.
Emma ja hänen ystävänsä laittoivat ne kuntoon ja myivät niitä edulliseen hintaan. Kaikki voitot menivät hyväntekeväisyyteen.

Talon ympärille syntyi yhteisö. Lapset tulivat sinne lukemaan kirjoja, aikuiset vaihtamaan vaatteitaan ja vanhukset istumaan puutarhassa. Emma oppi, että kierrätys ei ole vain vanhojen tavaroiden uudelleenkäyttöä, vaan myös yhteisön rakentamista.

Talo ei ollut enää ränsistynyt. Se oli täynnä elämää ja iloa. Emma hymyili tyytyväisenä ja ajatteli, että kierrätys todella kannatti. Yksi vanha talo oli muuttunut paikaksi, jossa kaikki olivat tervetulleita ja jossa jokainen tavara sai uuden mahdollisuuden.

Ja niin tarina kierrätyksen hyödyllisyydestä levisi kylässä. Ihmiset alkoivat nähdä vanhat tavarat uusin silmin. He ymmärsivät, että jokainen esine voi olla arvokas, kunhan sille annetaan mahdollisuus.

Emma jatkoi kierrätyskeskuksen pyörittämistä. Hänestä tuli paikkakunnan sankari, ja talo sai uuden nimen "Emma's Ekotalo". Siellä järjestettiin kirpputoreja, työpajoja ja yhteisötilaisuuksia. Kaikki olivat onnellisia ja kierrätys sai uuden merkityksen.

Ja niin tarina kierrätyksestä ja yhteisöstä elää edelleen.
Emma kasvoi aikuiseksi, mutta hän ei koskaan unohtanut sitä vanhaa taloa ja sen merkitystä.
Hän tiesi, että yksi pieni teko voi muuttaa maailmaa - tai ainakin yhden kylän elämää.

Kierrätys on kuin tarina: se jatkuu ja kehittyy, kun ihmiset tekevät yhdessä hyvää!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sillihaperosta sikurirouskuun - Sienet haltuun sieniviikoilla

Kuva: Mari Moilanen Suomen luonnon päivänä 31.8. vietetään myös valtakunnallista sienipäivää. Päivä aloittaa valtakunnalliset sieniviikot 1....