Valtakunnallinen nuorisotyön viikko

 

Valtakunnallista Nuorisotyön viikkoa vietetään viikolla 41 eli 9. - 15.10.2023 kymmenennen kerran. Tänä vuonna viikon teemana on TÄTÄ ON NUORISOTYÖ.
Teemaviikolla nostetaan esiin nuorisotyöntekijöiden, järjestöjen, kuntien ja seurakuntien tekemää arvokasta työtä nuorten hyväksi.
Nuorisotyön viikko tekee myös nuorisoalalla tehtävän työn vaikuttavuutta näkyväksi (Allianssi.).

No mitä se nuorisotyö sitten on?
Nuorisotyön perustehtävä on ehkäistä ja poistaa nuorten yksinäisyyttä ja ulkopuolisuuden tunnetta, sekä tukea nuoren kasvua ja kehitystä.

Nuorisotyön muotoja ovat mm. nuorisotilatyö, koulunuorisotyö, katutyö, leirit, retket, tapahtumat, harrastustoimintojen ohjaaminen, etsivä nuorisotyö, ryhmien ohjaaminen, nuorten työpajaohjaaminen; niin järjestöjen, kuntien kuin seurakuntienkin tekemänä.

Nuorisoalan toimijat ovat yhteisöjen rakentajia ja yksilöiden kohtaajia. Nuorisoalan järjestöt sekä nuorisotyöntekijät kunnissa ja seurakunnissa kulkevat nuorten rinnalla tavoitteenaan se, että jokaisella nuorella olisi edes yksi turvallinen aikuinen elämässään sekä yhteisö, johon voi kokea kuuluvansa (Allianssi.).

Meillä Toimintakeskuksella tehdään myös nuorisotyötä monessa eri muodossa. Nuorten työpajalla, eri osastoilla sekä Toimarin hankkeissa ohjaajat kohtaavat satoja nuoria vuodessa työllistäen, auttaen ja tukien heitä elämän eri tilanteissa.

Nuorisotyö kaikkine muotoineen on arvokasta ja tarpeellista työtä, työtä tulevaisuuden eteen.

Nuorissahan on, edelleen, se tulevaisuus!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Talkoot norppien hyväksi

  Apukinosten kolausta Kuluneena talvena saimme olla mukana norppien pesintää turvaavien apukinosten kolauksissa ja pesälaskennoissa. Toimin...