Eläintenpäivä ja heijastinpäivä

 

Kansainvälistä Eläinten päivää vietetään joka vuosi 4.10. Tästä päivästä starttaa myös Eläinten viikko (4. - 10.10.) jolloin Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto SEY muistuttaa eläinten hyvästä kohtelusta. Miten sinä huomioit eläinystävää?

Jokainen lemmikinomistaja tietää, että karvaista kaveria halutaan toisinaan hemmotella samoin kuin muitakin perheenjäseniä. Vuosittain vietettävä Eläinten päivä on erinomainen hetki tähän.
Eläinten omalla päivällä halutaan kunnioittaa eläimiä ja muistuttaa niiden hyvästä kohtelusta. Päivämäärä valittiin alkujaan Fransiskus Assisilaisen muistopäivän mukaan, sillä hän on eläinten suojelupyhimus. Nykyisin eläinten päivää vietetään kuitenkin maailmanlaajuisesti, uskonnosta riippumatta.

Lemmikin hyvinvointi edellyttää jatkuvaa hoitoa ja huolenpitoa, mutta eläinystäväsi antaa saamansa rakkauden takaisin moninkertaisena - asusti kotonasi sitten koira, kissa tai hamsteri.

Valtakunnallista heijastinpäivää vietettiin sunnuntaina 1.10. jolloin heijastinpäivä täytti jo 10 -vuotta!
Siispä, sen kunniaksi jokainen etsii heijastimen käyttöönsä ja huolehtii, että tulee varmasti pimeässä näkyväksi!

Minne pistäisit heijastimen heilumaan?
- molemmin puolin - niin erotut eri suunnasta,
- riippuva heijastin heiluu polven korkeudella,
- parempi överit kuin vajarit!!

HUOM!
Päämyymälän oven viereen on perinteisesti kasvanut heijastinpuu, josta saa tulla noutamaan itselle heijastimen tai tuoda ylimääräiset heijastimet toisten iloksi ja turvaksi.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Talkoot norppien hyväksi

  Apukinosten kolausta Kuluneena talvena saimme olla mukana norppien pesintää turvaavien apukinosten kolauksissa ja pesälaskennoissa. Toimin...