Lähiruokapäivä 9.9.2023

 

Huomenna 9.9.2023 juhlitaan lähiruokaa!

Termi tarkoittaa paikallisruokaa, joka edistää oman asuinalueesi ruokakulttuuria. Suosimalla sitä lisäät työllisyyttä ja edistät maatalouden elinvoimaisuutta asuinalueellasi. Lähellä tuotettu ruoka on helposti jäljitettävää ja tekee alueen tuottajat tunnetuksi.

Ruoan tuottamisen, jalostuksen ja kulutuksen tapahtuminen lähiseudulla lyhentää kuljetusmatkoja. Siten ruoka on myös tuoreempaa ja edullisempaa. Tyypillistä on myös sesonkimaisuus - voit syödä vuodenajan ja sesongin mukaisia tuotteita.

Suosi kauppojen lähiruokatarjontaa ja tutustu lähiruoan myynti- ja jakelumalli REKO:on (Rejäl konsuntion - Reilua kuluttamista). REKO:ssa kuluttajat tilaavat ruokaa suoraan tuottajilta, ja ne toimivat Facebookin kautta suljettuina ryhminä. 
Tutustu alueesi REKO-tarjontaan: https://aitojamakuja.fi/reko/

Luonnonantimet ovat myös mitä mainiointa ja puhdasta lähiruokaa. Sienisesongin ollessa nyt parhaimmillan, kannattaa kokeilla kantarellileipiä, jotka voi valmistaa myös muista sienistä.

Kantarellileivät

1 l kantarelleja
3 kpl kevätsipulia
1 rkl voita
suolaa ja pippuria
4 kpl leipäviipaletta
juustoraastetta

Puhdista ja pilko noin litran verran kantarelleja.
Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes nesteet haihtuvat.
Lisää voi, pilkotut kevätsipulit ja paista hetki.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Jaa sienipaistos neljälle leipäviipaleelle ja ripottele päälle juustoraastetta.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Maukasta Lähiruokapäivää!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muisti on tärkeä työväline

  Muisti on meille tärkeä työväline ja sitä tarvitaan kaiken aikaa. Arkikielessä muistilla tarkoitetaan pitkäkestoista muistia - varastoa, j...