Vireitä kuulumisia!

 

Vire-vuosi 2022 oli monella lailla toiminnantäyteinen, eikä vähiten sen takia, että Vire-toiminnassa yhdistyivät vuoden alussa Toimintatupa-toiminta sekä Majakka-toiminta. Saimme kuitenkin toteutettua laaja-alaisesti ryhmätoimintoja Savonlinnan alueella, Tupatoimintaa sekä oppilaitosyhteistyön avulla pääsimme vaikuttamaan positiivisesti monen nuoren elämänpolkuihin sekä vahvistimme kohderyhmän digitaitoja sekä työnhakutaitoja erilaisissa työpajoissa ja tempauksissa.

Tupa-toiminnasta nuoria eteni kohti työpajatoimintaa, opiskeluja tai työelämään. Tupanuoria on ollut 19, joista osa on mennyt opiskelemaan ja osa siirtynyt työpajatoimintaan. Osa nuorista on toiminnassa vieläkin mukana.

Oppilaitosyhteistyössä nuoria kohdattiin mm. Chillaamon juttukahvilassa 20 tapaamiskertaa, joissa on ollut keskimäärin 15 nuorta kerrallaan. Samiedun ryhmäytyspäivillä kohdattiin n. 300 nuorta. Valma/Tuva nuorille tarjottiin omaa ryhmätoimintaa sekä avoimia Tuparyhmiä.

Liikkuvilla ryhmätoiminnoilla tuetaan asiakkaita laaja-alaisesti. Ryhmissä vahvistetaan asiakkaiden toimintakykyä. Liikkuvilla ryhmätoiminnoilla pyritään tavoittamaan niitä ihmisiä, joita on muuten vaikea saada palvelujen piiriin sekä vähentämään yksinäisyyttä tarjoamalla yhteisöllistä toimintaa.
Ryhmätoiminnoissa keskitytään osallisuuden vahvistamiseen, laaja-alaiseen hyvinvointiin sekä digitaitojen haltuunottoon. Ryhmätoiminnoilla on kohdattu Savonlinnan kaupunkialueen lisäksi Punkaharjulla, Savonrannalla sekä Kerimäellä n. 550 kohdetyhmään kuuluvaa henkilöä.

PopUp -tapahtumilla tavoitettiin vuoden 2022 aikana satoja kohderyhmään kuuluvia Savonlinnan alueella. Kerimäen PopUp -tapahtumassa oli 55 kävijää ja Punkaharjulla 70 kävijää.
Nuorisotyönviikon tapahtumassa kävi 12 nuorta ja saman teemaviikon Keskiviikko-kahveilla Samiedussa kohdattiin 45 nuorta kävijää. Kaikissa tapahtumissa ei ole kirjattu osallistuneita ylös. Sometyötä on tehty julkaisemalla blogia. Blogia on luettu n. 4 000 kertaa vuoden 2022 aikana.

Tulevana toimintavuonna laajennamme toimintaa myös Rantasalmelle sekä Sulkavalle. Rantasalmella on jo sovittukin aloituspäiviä ja vähän jo suunniteltu sisältöjäkin. Kaiken kaikkiaan lähdemme toimintavuoteen 2023 iloisesti, reippaasti ja hyvällä VIREELLÄ!

Seuraa Facebook sivujamme Vire Toiminta Merja ja Vire Toiminta Anne ja tule mukaan toimintaan

Muista myös käydä tutustumassa yhdistyksemme blogiin: https://toimarisln.blogspot.com sekä Discordissa kanavaan Vire Toiminta.

T: Vire-toiminnan naiset

Outi Rahikainen
hanke- ja kehittämisvastaava
044 555 0799

Anne Makkonen
ohjaaja
044 901 3200

Merja Peltopuro
ohjaaja
044 270 2597

Pia Juuti
työvalmentaja
044 348 2738

Sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@toimarisln.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiertotalouden taikaa - Toimarin kekrisoihdut kuivatuista lupiininjuurista

Mitä tuumaat, mitä syntyy, kun yhdistetään kuivattuja lupiininjuuria, kananmunakennoja, kynttilänjämiä ja pihlajanvesoja sekä sananjalan leh...