Uutiskirje helmikuu 2023

 

Toiminnanjohtajan terveiset

Arvoisa Savonlinnan Toimintakeskus ry:n jäsen ja tämän uutiskirjeen lukija!

Minulla on ilo olla julkaisemassa käsissäni olevaa toista Toimarin uutiskirjettä vuoden 2022 toiminnasta sekä tulevan vuoden 2023 toiminnasta. Jäsenkirjeellä haluamme palvella jäsenyhteisöämme ja yhteistyökumppaneitamme kertoen toiminnastamme ja sen vaikuttavuudesta paitsi laadullisesti myös monien määrällisten suureiden avulla. Tiesitkö vaikkapa, että 539 kodinkonetta on vuoden aikana löytänyt uuden kodin kauttamme. Se on paljon se!

Me Toimarilaiset kiitämme ilahtuneina kaikkia kierrätykseen tavaraa tuoneita lahjoittajia, keräyksiin osallistuneita asukkaita, myymälässämme piipahtaneita asiakkaita ja meitä suositelleita tahoja tärkeän kierrätys- ja työpajatoiminnan tukemisesta. Loppujen lopuksihan olette omalta osaltanne mahdollistaneet sen, että pystymme toteuttamaan myös yhteiskuntavastuullista tehtäväämme.

Paljon on myös uutta suunnitteilla, ja kehittymistä voit seurata parhaiten nettisivujamme ja vaikkapa Facebook postauksiamme seuraten. Ensihätään voit tulla vaikkapa kurkistamaan Pohjolankadun myymälän uudistettua raikasta ilmettä. Tavataan!

Virpi Leskinen
Toiminnanjohtaja

******

Savonlinnan Toimintakeskus ry järjestää Savonlinnan alueella työpajatoimintaa, sosiaalista kuntoutusta, sosiaalista asutusta sekä työ- ja uravalmennuspalveluja työikäsille valmentautujille. Toimintakeskus ry mahdollistaa, ylläpitää ja kehittää kierrätystoimintaa Savonlinnan alueella.

Vuoden 2022 aikana meillä työskenteli n. 189 henkilöä eripituisissa työsuhteissa ja näistä työntekijöistä osa on kouluttautunut ammattiin meillä ollessaan ja osa on suorittanut opintojen osia. Olemme pystyneet tarjoamaan myös työssäoppimispaikkoja työpajoillamme kymmenille opiskelijoille viimevuoden aikana.

Kehitämme jatkuvasti toimintaamme niin työllistämistoimien kuin kierrätyksenkin saralla, siksi Toimarilla on laajasti hyvinvointiin, asuttamiseen sekä valmennukseen tähtääviä hankkeita ja projekteja. Enemmän hanketoiminnasta saat tietoa: https://toimarisln.fi/toimipisteet/

Työyhteisönä olemme yhdessä huolehtineet koronaturvallisuudesta sekä pyrkineet tarjoamaan kierrätysmyymälämme asiakkaille palvelua koronaturvallisesti. Siistijämme huolehtivat myymälä-, sosiaali- ja toimistotilojen puhtaudesta ja käyttömukavuudesta ympäri vuoden.

Kierrätystoiminnassamme olemme välittäneet n. 28 000 tavaraa uuteen kotiin. Autoillamme on ajettu n. 686 vienti- ja noutokuljetuksia vuoden aikana. SER-kierrätykseen olemme vastaanottaneet 346 000 kiloa sähkö- ja elektroniikkaromua, jota on myös tarkistuksen jälkeen myyty eteenpäin 539 kodinkonetta sekä 2 360 kappaletta pienkoneita.

Vaatetta ja kodintekstiiliä olemme vastaanottaneet n. 106 000 kiloa vuodessa, joista eteenpäin olemme kierrättäneet UFF:iin n. 102 000 kiloa vuodessa.

Yhdessä asiakkaittemme kanssa olemme säästäneet huomattavat määrät luonnonvaroja sekä olleet mukana ilmastotalkoissa.

Lisää tietoa toimintamme laajuudesta saat nettisivuiltamme: www.toimarisln.fi
Verkkokauppamme löytyy osoitteesta: https://kauppa.toimarisln.fi/

******

Vuoden 2023 jäsenmaksu

Maksettuanne vuoden 2023 jäsenmaksun, saatte jäsenkorttinne päämyymälän kassalta nimellänne.
Jos haluatte kortin kotiin, niin postimaksu on 2 €.

Työttömiltä, opiskelijoilta ja eläkeläisiltä jäsenmaksu on 8 €/vuosi, työssäkäyviltä 12 €/vuosi.
Muista lisätä 2 €, jos haluat kortin kotiisi postitse.

Voitte tukea toimintaamme maksamalla halutessanne enemmänkin. Yhteisöjäsenmaksu on 50 €.

Pankki: Osuuspankki
IBAN: FI56 5651 1320 0571 01

Viesti: JÄSENMAKSU, Oma nimi ja osoite

(Uudet jäsenyydet haetaan Pohjolankadun myymälässä täytettävällä lomakkeella)

******

Oikein hyvää kierrätysvuotta 2023, nähdään Toimarilla!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiertotalouden taikaa - Toimarin kekrisoihdut kuivatuista lupiininjuurista

Mitä tuumaat, mitä syntyy, kun yhdistetään kuivattuja lupiininjuuria, kananmunakennoja, kynttilänjämiä ja pihlajanvesoja sekä sananjalan leh...