Kierrätysinfoa

 


Kevään ensi pilkahdus oli jo näkyvissä viime viikolla auringon helliessä meitä etenkin lomalaisten iloksi.

Auringon paistaessa pölykoiratkin ilmestyvät pimeistä nurkista esiin ja monelle tulee siivousvimma sekä pölyjen suhteen että ylimääräisestä tavarasta eroon pääsemiseksi.

Kestävän kehityksen kannalta on suositeltavaa toimittaa ehjät ja käyttökelpoiset tavarat kierrätykseen (esim. meille Toimarille, Pohjolankatu 6), jolloin ne saadaan uusiokäyttöön. 

Kierrätykseen käyvät mm. huonekalut, vaatteet, kodin käyttö- ja sisustustavarat, kodin erilaiset tekstiilit, kirjat, levyt, pelit, lelut ja lastentarvikkeet, kengät, laukut, urheilu- ja retkeilytarvikkeet.

Tietokoneet ja puhelimet voit lahjoittaa meille tietoturvallisesti, myymälässä on oma tietoturvakaappi näitä varten (kysy apua henkilökunnalta).

Polkupyöriä otamme vastaan kaiken kuntoisina.

Sähköelektroniikkaa otamme vastaan kaiken kuntoisina (myös rikkonaiset). 

Huomioithan, jotta lahjoitettavien tavaroiden tulee olla ehjiä, puhtaita ja käyttökelpoisia (poikkeuksena SER tavara).
Työntekijöillämme on viime kädessä oikeus päättää mahdollisesta kierrätysmaksusta.
    - kierrätysmaksun veloitamme rikkinäisistä / likaisista huonekaluista, koska joudumme itsekin
      maksamaan niistä jätemaksun.

Hyvänä nyrkkisääntönä voi pitää: millaiset tuotteen ostaisit itse tai lahjoittaisit ystävälle, niin se kelpaa kierrätykseen.

Lahjoittamalla meille itsellesi tarpeettomat tavarat tuet ympäristötyötämme, autat säästämään luonnonvaroja ja rakennat kanssamme yhteistä kestävämpää arkea.

Kiitos kaikille vastuullisille kierrättäjille!

Savonlinnan Seudun Jätehuolto Oy:n lajitteluoppaat löytyy https://www.savonlinna.fi/jatehuolto/jatteiden-lajittelu-ja-vastaanotto/kotitaloudet/lajittele-oikein/

Savonlinnan Toimintakeskus ry on työpajatoimintaa, sosiaalista kuntoutusta, sosiaalista asutusta sekä työ- ja uravalmennuksia työikäisille valmentautujilleen tarjoava yleishyödyllinen asiantuntijayhdistys. Mahdollistamme ja kehitämme kierrätystoimintaa Savonlinnan alueella. Toimintakeskuksella ja sen omistamissa yhtiöissä HyväKiertää Oy:ssä ja Savon Taitajat Oy:ssä työskentelee kasvava joukko ammattilaisia kierrätystalouden sekä sosiaalisen osallisuustyön aloilta.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiertotalouden taikaa - Toimarin kekrisoihdut kuivatuista lupiininjuurista

Mitä tuumaat, mitä syntyy, kun yhdistetään kuivattuja lupiininjuuria, kananmunakennoja, kynttilänjämiä ja pihlajanvesoja sekä sananjalan leh...