TUPA - tuoretta osaamista nuorten palveluihin

 

Hanke on 18-29-vuotiaille suunnattu matalan kynnyksen ESR-rahoitteinen hanke, joka tehdään yhdessä Mikkelin Toimintakeskuksen, Xamkin ja Esedun kanssa.

Hankkeessa nuori osallistuu työllistymistä, työelämään ja opintoihin kiinnittymisetä tukevaan 12 osaiseen voimavaravalmennuspakettiin, joka pitää sisällään mm. sosiaalisten valmiuksien sekä arjen- ja elämänhallinnan lisäämistä, tulevaisuusohjausta, kiertotalous/ympäristökasvatusta, omatalousvalmennusta, elintapaohjausta, työelämän pelisääntöjä sekä omien taitojen löytämistä ja niiden hyödyntämistä.

Valmennuksessa tuetaan nuoren jo olemassa olevaa osaamista, tunnistetaan osaamisvajeita sekä arvioidaan yhdessä nuoren kanssa hänen työ- ja toimintakykyänsä. Jokaiselle valmennukseen osallistuvalle asetetaan osaamisen kartuttamisen tavoite, joka voi liittyä esim. opintoihin, kädentaitoihin, jonkin uuden taidon oppimiseen tai digiosaamiseen.

Valmennus on osa kierrätyspajajaksoa. Valmennukseen osallistutaan pajatoiminnan ohessa kahtena päivänä viikossa, kahden tunnin osioissa. Toinen valmennuspäivä on ns. asiapitoinen ja toinen päivä painottuu taiteeseen, luontoon ja liikuntaan/hyvintointiin.

Kierrätyspajalla tutustutaan kierrätyksen eri osa-aloihin tuunaten, lajitellen sekä myös uutta tehden niin puu, kodinkone kuin vaatepuolellakin. Tarkoituksena on, että nuori tutustuu ja osallistuu kaikkiin Toimintakeskuksen kierrätysosastojen toimintaan.

Valmennuspaketti kestää n. 3 kk, jonka jälkeen nuori mahdollisesti voisi siirtyä opiskelemaan, työpajalle tms.

Toiminta on päihteetöntä ja nuoren ottaminen valmennukseen katsotaan tapauskohtaisesti.

Jos kiinnostuit, ota yhteys:

Merja Peltopuro
merja.peltopuro@toimarisln.fi
p. 044 270 2597


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

TUPA - tuoretta osaamista nuorten palveluihin

  Hanke on 18-29-vuotiaille suunnattu matalan kynnyksen ESR-rahoitteinen hanke, joka tehdään yhdessä Mikkelin Toimintakeskuksen, Xamkin ja E...