Eläintenpäivä 4.10. - tutustutaan lähiluonnon eläimiin

 

Lähiluonnon eläinten päivä on hieno tilaisuus tutustua ympäristömme monimuotoisuuteen ja oppia lisää paikallisista eläimistä.

Tässä teille pieni tarina siitä miten eläintenpäivää voi viettää. 

Eräänä kauniina syyspäivänä lapset ja aikuiset kokoontuivat läheiseen metsään juhlistamaan tätä erityistä päivää.

Aamulla, kun aurinko nousi ja sumu hälveni, metsän polut täyttyivät innokkaista luonnon ystävistä. Lapset juoksivat iloisina, kantaen mukanaan kiikareita ja suurennuslaseja, valmiina tutkimaan kaikkea mitä metsä heille tarjoaisi.

Ensimmäisenä he kohtasivat oravan, joka keräsi ahkerasti tammenterhoja talvivarastoonsa. Lapset seurasivat oravan puuhia hiljaa, etteivät häiritsisi sen tärkeitä valmisteluja. Seuraavaksi he näkivät jäniksen, joka loikki nopeasti pensaiden lomassa. Samalla he kuuntelivat tarkkaavaisesti, kun opas kertoi jäniksen elämästä ja sen sopeutumisesta eri vuodenaikoihin.

Päivän aikana he oppivat tunnistamaan erilaisia lintuja niiden laulujen perusteella ja näkivät jopa harvinaisen pöllön, joka istui korkealla puun oksalla. Opas kertoi kuinka tärkeää on suojella näitä eläimiä ja niiden elinympäristöja, jotta myös tulevat sukupolvet voivat nauttia luonnon ihmeistä.

Päivän päätteksi kaikki kokoontuivat nuotion äärelle jakamaan kokemuksiaan ja nauttimaan eväitä. Lapset kertoivat innoissaan, mitä kaikkea olivat nähneet ja oppineet, ja aikuiset iloitsivat siitä kuinka tärkeää on viettää aikaa luonnossa ja arvostaa sen kauneutta.

Tämä päivä jätti kaikille osallistujille lämpimän muiston ja vahvisti heidän yhteyttään luontoon. Se muistutti heitä siitä, kuinka rikas ja monimuotoinen lähiluontomme on ja kuinka tärkeää on suojella sitä.

Toivottavasti tämä tarina inspiroi sinua viettämään aikaa luonnossa ja tutustumaan sen asukkaisiin!
🌲🦉🦌

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

TUPA - tuoretta osaamista nuorten palveluihin

  Hanke on 18-29-vuotiaille suunnattu matalan kynnyksen ESR-rahoitteinen hanke, joka tehdään yhdessä Mikkelin Toimintakeskuksen, Xamkin ja E...