Kansainvälinen nuorison päivä 12.8.2023

Kansainvälistä nuorison päivää vietetään teemalla: Vihreät taidot nuorille, kohti kestävää maailmaa.

Nykyään maailma on siirtymässä vihreään siirtymävaiheeseen. Siirtyminen kohti ympäristön kannalta kestävää ja ilmastoystävällistä maailmaa on ratkaisevan tärkeää paitsi maailmanlaajuiseen ilmastokriisiin vastaamisen myös kestävän kehityksen tavoitteiden (SDG) saavuttamisen kannalta.
Onnistunut siirtyminen kohti vihreämpää maailmaa riippuu väestön vihreiden taitojen kehittymisestä. Vihreät taidot ovat "tietoa, kykyjä, arvoja ja asenteita, joita tarvitaan kestävässä ja resurssitehokkaassa yhteiskunnassa elämiseen, kehittämiseen ja tukemiseen".

Näitä ovat tekniset tiedot ja taidot, jotka mahdollistavat vihreiden teknologioiden ja prosessien tahokkaan käytön ammatillisissa ympyröissä, sekä monialaiset taidot, jotka perustuvat erilaisiin tietoihin, arvoihin ja asenteisiin, jotka helpottavat ympäristön kannalta kestäviä päätöksiä työssä ja elämässä. Niiden poikkitieteellisen luonteen vuoksi vihreiden taitojen olemus ilmaistaan joskus, osittain ellei kokonaan, muilla niihin liittyvillä termeillä, kuten "tulevaisuuden taidot" ja "taidot vihreitä työpaikkoja verten". Vihreät taidot ovat tärkeitä kaiken ikäisille ihmisille, mutta ne ovat korostuneet nuoremmille, jotka voivat edistää vihreään siirtymistä pidemmän aikaa.

Kansainvälisen nuorisopäivän 2023 viralliseksi muistoksi DESA järjestää maailmanlaajuisen webinaarin yhteistyössä YK:n ihmisarvoisia työpaikkoja nuorille ja sukupolvea rajoittamattoman aloitteen kanssa. Webinaari tarjoaa kriittistä tietoa ja dataa sekä edistää keskustelua ja ajatustenvaihtoa nuorten vihreistä taidoista. Se esittelee näkökulmia kansainvälisiltä järjestöiltä, kansallisilta hallituksilta ja alalla työskenteleviltä nuorilta asiantuntijoilta.

https://www.un.org/en/observances/youth-dayEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiertotalouden taikaa - Toimarin kekrisoihdut kuivatuista lupiininjuurista

Mitä tuumaat, mitä syntyy, kun yhdistetään kuivattuja lupiininjuuria, kananmunakennoja, kynttilänjämiä ja pihlajanvesoja sekä sananjalan leh...