Virpin kesäpäivä töissä

 

Toimarin toiminnanjohtajan heinäkuinen työpäivä poikkeaa paljonkin muiden aikojen työnkuvasta. Useat yhteistyökumppanit ja osa henkilöstöä ovat jo lomalla, joten olen voinut keskittyä hieman erilaisiin hommiin. Todella mukavaa piristystä siis, eikä työpöydän ääressä tule istuttua ranka vinossa koko päivää.

Tänään aloitin aamukahvittelun ja työkaverien kanssa jutustelun jälkeen kierroksella moikkaamassa jo omissa töissään puurtavien ihmisten kanssa kuljetus-, purku-, ulko-, kodinkone-, puuverstaan ja ict-pajalaisille. Tällä viikolla saimme koko porukalla hieman juhlankin aihetta, kun Toimarin Pohjolankadun myymälä teki kautta aikain parhaimman myyntituloksen. Sen syntymiseen olivat kaikki osallisena, kun kierrätyksemme ketjun jokainen osa aina tavaroiden kuljetuksesta ja vastaanottamisesta purkuun, lajitteluun ja uudelleenkäyttöön on tärkeä. Kakku ja mansikat maistuivat ja tuntui hyvältä jakaa yhteisesti onnistumisen kokemus! Olemme myös päättäneet, että kaikki mahdollinen ylijäämä myynnistä menee jatkossakin työllisyys- ja koulutuspolkujen avaamiseen nuorille, osatyökykyisille, kuntoutujille ja pitkäaikaistyöttömille.

Koska siivouksessa oli tänään työvoimasta pulaa, tuurasimme kaikki osaltamme pitääksemme Toimarin myymälän ja työskentely- ja sosiaalitilat puhtaina. Se on meille kunnia-asia!

Etsin tietoa poistotekstiilien lajittelusta. Meille Toimarillehan saa toimittaa kaikkea tekstiilejä, ja me lajittelemme ne kuntonsa perusteella eteenpäin. Myymälöistämme Pohjolankadulta ja linja-autoasemalta voi tehdä iloisia löytöjä, kun vähemmän käytetyt, puhtaat ja ehjät vaatteet lajitellaan myyntiin. Osa tekstiileistä lahjoitetaan edelleen UFFille toimitettavaksi ja loppulumppu jätehuoltoyhtiölle käsiteltäväksi. Etsimme kovasti tälle lumpulle uudelleenkäyttömahdollisuuksia, mieluiten paikallisella tasolla. Lumppu voidaan käsitellä kierrätyskuiduksi ja käyttää uudelleen vaikkapa lankana, suodatinkankaana ja eristeinä. Tällaista poistotekstiilien käsittelylaitosta nostatetaan parasta aikaa Turkuun Paimiossa olemassa olevan tehtaan lisäksi. Mitä voisimme itäisessä Suomessa innovoida poistotekstiilien osalta? Toimari on yhteistyössä mukana!

Osan päivääni vei ajatustyö valmennus- ja ohjauspuolen kilpailutukseen vastaamisessa. Toimarin omistamat yhtiöt Savon Taitajat Oy ja HyväKiertää Oy ovat omien toimialojensa aktiivisia toimijoita ja tuotamme mm. Hyvinvointialue Eloisalle palveluita. Muita tärkeitä verkostokumppaneita ovat mm. muut työllistävät, mielenterveys- ja päihde sekä potilasyhdistykset, Savonlinnan kaupunki, Samiedu ja muut oppilaitokset, seurakunnat sekä ympäristökunnat. Hanketyössä toimimme yhdessä monen muunkin toimijan ja yritysten kanssa. Olemme myös tiivistäneet entisestään yhteistyötä myös Mikkelin Uutta Elämää Groupin kanssa.

Iltapäivän tauon jälkeen muistin tehdä omatkin pienet venyttelyt selän, niskan ja hartioiden verryttämiseksi. Käväisin päiväkeskus Muikussa pohtimassa toiminnan kehittämistä ja kävijäpalautelomaketta. Kota toiminnan ihmisten kanssa saimme puhelimitse hyvät naurut aikaiseksi markkinointiviestinnän ideoinnissa... nauruhan se on se, joka pidentää ikää! Naapurihuoneen Jari tuli ovelleni ihan katsomaan, onko kaikki ok 😊

Ennen työpäivän päättymistä ehdin vielä valmistella seuraavaa viikkoa, jolloin rantaudumme Savonlinnan iloa kuhisevalle torille. Kojullamme on myynnissä ihania purkumateriaaleista tehtyjä puutöitä (servietti- ja suodatinpussitelineitä, puunkantotelineitä, yrttituotteita, pannunalustoja jne.). Osa on lahjapakkauksissa, jonka on helppo viedä tuliaisiksi vierailulle tai mökille, tai ihan omaan kotiin silmän iloksi. Olemme yhdessä pienen mutta tehokkaan lahjaporukan kanssa suunnitelleet ja toteuttaneet lahjapakkauksien sisältöjä pitkin kevättä aina torstaisin. Kiitos arvokkaasta työstä Nelli, Suvi ja Pasi!
Torimyynnistä ensi viikolla löytää myös second hand vaatteiden rekin, ja päivitämme vaatteita aina säätilan mukaan. Lähdetään nyt kuitenkin siitä, että hellemekot ja shortsit menevät kaupaksi! Tulkaahan torillekin meitä moikkaamaan ja ihan parhaille ostoksille.
Kesäiloa kaikille, Virpi Toimarilta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mindfulness

  YMPÄRISTÖN TARKKAILEMINEN Kiinnitä huomiota ympäristöösi ja tarkkaile, missä olet. Havainnoi ympäristöäsi neutraalisti. Aseta ikään kuin a...