Pirtti-toiminnan kuulumisia

 

Pirtti-toiminta on STEA:n (sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus) rahoittamaa tuettua asumista henkilöille, joiden asunnon saanti on vaikeutunut eri syistä mm. velkaantumisen, mielenterveyden haasteiden tai päihteiden käytön vuoksi.

Vuonna 2022 asutimme 79 aikuista. Lapsia asui koko- tai osa-aikaisesti 7 taloudessa.
Asukkaita tapasimme lähes 2 400 kertaa kotikäynneillä, yhteistyöverkoston tiloissa ja esim. kahviloissa. Tapaamiskertojen kasvaessa ryhmätoimintojen järjestäminen väheni edellisvuodesta 350 kohtaamiseen.
Viime vuonna suosittuja olivat erityisesti käynnit keilahallilla, myös naistenryhmä koettiin hyväksi.
Yhteistyöverkoston kanssa järjestimme loppuvuodesta Asunnottomien yö -tapahtuman ja Jouko oli myös mukana järjestämässä Kaiken kansan itsenäisyysjuhlaa.

Tapaamisten lisäksi työmme sisältää myös paljon puheluita, viestittelyä ja sähköpostien lähettelyä. Yhteistyöverkoston ja asiakkaiden kanssa näitä kertyi lähes 25 000 kpl.

Uusia asukkaita pystyimme ottamaan 11, kun eteenpäin siirtyi 16.
Uutena toimintamuotona kokeilimme ennaltaehkäisevää kevyttä tukea.
Muilla vuokranantajilla asuville tai asunnottomille 40 henkilölle tarjottiin tukea 207 tapaamisessa. Näistä osa siirtyi asukkaiksemme ja 5 henkilölle tarjosimme säännöllistä kevyttä tukea.
Koemme aktivoitumisen tärkeäksi osaksi elämänhallinnan vahvistamista ja lähes puolet asukkaistamme aktivoituikin vuoden aikana töihin, opiskeluihin tai työtoimintoihin.

Asunnottomien määrä Savonlinnassa vaihtelee yhä tilastointihetkestä riippuen 10 ja 20 välillä.
Tämän lisäksi kaupungissamme on varmasti jonkin verran piiloasunnottomuutta; aikuisia, jotka asuvat sukulaisten tai kavereiden luona, eivätkä ole palveluiden piirissä.

Haimme loppuvuodesta lisärahoitusta neljännelle työntekijälle, mutta valitettavasti se jäi saamatta. Tasapainoilu uusien tukea tarvitsevien asukkaiden asuttamisen ja nykyisille asukkaille riittävän intensiivisen tuen tarjoamisen välillä jatkuu toistaiseksi. Hiljattain Linnalan taloon auennut Juhon ja Idan vetämä Päiväkeskus Muikku tarjoaa onneksi lisätukea haastavissa elämäntilanteissa oleville.

Suuret kiitokset yhteistyöverkostollemme menneestä vuodesta, olette korvaamaton tuki meille ja asukkaillemme!

Suuret kiitokset Jaanalle näistä reilusta 2 vuodesta ja tervetuloa Tiina, uusi työntekijämme!

STEA:n ohella toimintaa rahoittivat Savonlinnan kaupunki, Savonlinnan Vuokratalot Oy ja Savonlinnan seurakunta. 

Suuret kiitokset rahoittajille meiltä ja asukkailtamme toiminnan jatkamisen mahdollistamisesta nykyisessä laajuudessaan!

Vili Ronkainen      044 360 2585
Jouko Immonen    044 349 2084
Tiina Leminen      044 072 5054

etunimi.sukunimi@toimarisln.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiertotalouden taikaa - Toimarin kekrisoihdut kuivatuista lupiininjuurista

Mitä tuumaat, mitä syntyy, kun yhdistetään kuivattuja lupiininjuuria, kananmunakennoja, kynttilänjämiä ja pihlajanvesoja sekä sananjalan leh...