Kansainvälinen kierrätyspäivä

 

Kansainvälistä kierrätyspäivää vietetään 18. maaliskuuta.
Kyseinen päivä meni jo, mutta kierrätyspäivä voi olla (ja toivottavasti onkin) myös tänään ja joka päivä.

Kierrätyspäivän tarkoituksena on muistuttaa siitä, että planeettamme ei kestä nykyisiä kulutustottumuksiamme sekä siitä miten tärkeää on luonnonvarojen säästäminen ja kierrättäminen.
Maapallon luonnonvarat kuluvat kiihtyvällä nopeudella ja samanaikaisesti hyödyntämiskelpoista materiaalia poistuu jatkuvasti käytöstä jätteen muodossa.

Jokainen meistä voi vaikuttaa asiaan vähentämällä jätettä, uudelleen käyttää materiaalia ja kierrättää.

Luonnonvarojen ylikulutus ei voi olla hyvinvointimme perusta!

Maailman metsäpäivä 21. maaliskuuta.
Maailman metsäpäivänä samoin kuin myös joka päivä on hyvä muistaa metsien merkitys osana elämäämme.
Metsät tarjoavat meille ruokaa, energiaa, toimeentuloa ja ovat samalla myös erityisesti suomalaisille erottamaton osa mielenlaatuamme.
Metsässä kulkeminen kohentaa sekä fyysistä, että psyykkistä terveyttä. Stressi katoaa puiden sekaan, mieli rauhoittuu ja koko ihminen rentoutuu. Verenpaine ja pulssi tasoittuvat ja stressihormonin eritys vähenee. Metsäretken jälkeen keskittymiskyky on parempi.

Entäs metsästä saatavat sienet, marjat sekä villiyriti - siinä on superfoodia kerrakseen!

Metsät tuottavat myös hiljaista, mutta elintärkeää hyötyä elinympäristöömme suojelemalla maaperää ja puhdistamalla ilmastoamme. Sademetsiä kuvaillaan usein maapallon keuhkoina, mutta ne ovat sitä ennen kaikkea metsätyypistä ja metsien paikasta riippumatta.

Muistakaa myös:

25.3. Eart Hour - WWF:n organisoima maailmanlaajuinen ilmastotapahtuma, joka järjestetään yleensä maaliskuun viimeisenä lauantaina klo 20:30 - 21:30 paikallista aikaa. Sen  aikana ihmiset eri puolilla maapalloa sammuttavat valonsa tunniksi ja kertovat näin huolensa ilmastonmuutoksesta.

26.3. Kelloja siirretään tunnilla kesään päin 😎


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mindfulness

  YMPÄRISTÖN TARKKAILEMINEN Kiinnitä huomiota ympäristöösi ja tarkkaile, missä olet. Havainnoi ympäristöäsi neutraalisti. Aseta ikään kuin a...