Kansainvälinen nuorisopäivä 12.8.

Kansainvälistä nuorisopäivää vietetään vuosittain 12.8.
YK määrittelee nuoriksi kaikki 15-24 -vuotiaat, kun taas Suomen nuorisolain mukaan nuoria ovat kaikki alle 29-vuotiaat. Tämän vuoden nuorisopäivän teemana on Building a Better World: Partnering with Youth (Rakennetaan Parempi Maailma: Yhdessä Nuorten Kanssa).

Nuorisosukupolvi on suuri, suurempi kuin koskaan aiemmin ja suurin osa asuu kehittyvissä maissa. Nuorissa on potentiaalia. Potentiaalia kehittää maailmaa, vaikka mihin, kunhan he vain saavat siihen mahdollisuuden.

Nuoret kärsivät huonopalkkaisista töistä tai heitä ei palkata, kun ovat työnantajien mielestä liian nuoria. Nuorten työttömyysaste on todella suuri. Masentuneisuus ja ahdistuneisuus kasvavat jatkuvasti talouskriisin iskiessä kovimmin juuri nuoriin. Opiskeluhaaveet kariutuvat heikkoon talustilanteeseen ja sen myötä myös mahdollisuus työllistyä.

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon on todennut: "Ilman välittömiä toimenpiteitä olemme vaarassa luoda "kadotetun sukupolven", jonka kyvyt ja haaveet ovat valuneet hukkaan". Tätähän emme varmastikaan halua.

Annetaan siis nuorille mahdollisuus kehittää ja kehittyä, näyttää kykynsä, mahdollistetaan työllistyminen, autetaan aikuistumaan ja tuetaan heitä siinä. Muistetaan kehua ja kiittää heitä ansioistaan, ja vaikka eivät aina ansioituisikaan.

Haluamme varmasti osaltamme mahdollistaa sen, että seuraavillakin sukupolvilla on turvallinen maailma, jossa elää ja asua.

Kaikki nuoret tarvitsevat tukea ja kehuja elämässään, siipiensä kokeilussa, annetaan siis tukemme heille.

                        Nuorissa on tulevaisuus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mindfulness

  YMPÄRISTÖN TARKKAILEMINEN Kiinnitä huomiota ympäristöösi ja tarkkaile, missä olet. Havainnoi ympäristöäsi neutraalisti. Aseta ikään kuin a...