KiTu-paja

Meillä Toimintakeskuksellahan on toiminut kohta kaksi vuotta myös alle kolmekymppisten nuorten työpaja, tai tuttavallisemmin KiTu-paja. Vähän raflaavasta nimestään huolimatta pajalla ei ole tavoitteena tuottaa kenellekään kärsimystä eikä piinaa, vaan nimi juontaa juurensa työstönimihirviöstä, "Kierrätyksen kautta tutkintoon", josta KiTu on lyhennetty hiukan paremmin suuhun sopivaan muotoon.

 

Paja starttasi toimintansa kevät-talvella 2020, eli juuri sopivasti samaan aikaan kun korona alkoi valloittamaan myös meitä täällä pohjolassa. Ei siis mikään ihanteellinen hetki aloittaa uutta toimintaa, mutta siitäkin selvittiin. Kesällä kuitenkin rajoitukset hellittivät ja päästiin täräyttämään toiminta kunnolla käyntiin, ja siitä asti onkin pajalla ollut hyvä pöhinä päällä.

Mitä me sitten pajalla touhutaan? Lyhyesti vastattuna melkeinpä mitä vaan kierrätykseen edes löyhästi liittyvää! Meillä on koko Savonlinnan Toimintakeskus kaikkine toimintoineen työmaana ja lisääkin voidaan tarvittaessa kehitellä. Pajalla voidaan siis katsoa jokaiselle sopivaa askaretta, tykkäsi sitten työskennellä yksin, yhdessä, liikkeellä, paikallaan, käsillään, päällään yms. Muutamia esimerkkejä työtehtävistä ovat polkupyörien kunnostus, elektroniikan purku, tietokoneiden kasaaminen ja asentaminen sekä kierrätystavaran vastaanotto. Näiden lisäksi on myös paljon muita hommia, joita pajalla voi tehdä.

  

Meille pääsee kuntouttavaan työtoimintaan, työkokeiluun tai vaikkapa koulun kautta koulutussopimuksella. Naapurissa sijaitsevan ammattikoulu Samiedun kanssa teemmekin tiivistä yhteistyötä ja pajalla olevat opiskelijat voivatkin suorittaa opintojaan työtä tekemällä. Tavoitteenahan meillä on, että kaikki pajalaiset ohjautuisivat meiltä eteenpäin joko opintielle tai työelämään.

Jos toiminta kuulostaa yhtään kiinnostavalta ja olet alle kolmekymppinen vailla tekemistä, niin ota ihmeessä yhteyttä tai tule tutustumaan paikan päälle.

Juho Tanskanen
Ohjaaja
044 901 6175
juho.tanskanen@toimarisln.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukuviikko sekä kirjan ja ruusun päivä

  Maailman kirjan päivän alkuperä on vuodessa 1926, jolloin espanjalaisen kirjakauppiaan ajatuksesta huhtikuun 23. valittiin kirjojen ja ruu...