Pirtti-toiminta

 

Pirtti-toiminta on STEA:n rahoittamaa tuettua asumista henkilöille, joiden asunnon saanti on vaikeutunut eri syistä mm. velkaantumisen, mielenterveyden haasteiden tai päihteiden käytön vuoksi.

Asiakkaat ohjautuvat palvelun piiriin mm. omasta tai läheisen yhteydenotosta, sosiaalitoimesta, kuntakokeilusta tai sairaalasta.

Pirtti-toiminta vuokraa asunnot Savonlinnan vuokrataloilta ja välivuokraa edelleen asiakkailleen. Hakijat haastatellaan ja varmistetaan asiakkaan valmius ottaa vastaan tukea. Jokaisen asiakkaan kanssa laaditaan henkilökohtainen tukisopimus, jossa määritellään tuen tarve ja kotikäyntien määrä. Tukimuotoina ovat mm. arjen perustaidoissa ja kodin hoidossa ohjaaminen, avustaminen sosiaalietuuksien hakemisessa, tukihenkilönä toimiminen virastoasioinneissa ja asiakkaan verkostopalavereissa, terveysneuvonta ja palveluohjaus sekä motivointi opiskelu- tai työllistymispolun löytämiseen.

Asiakkuuden alussa kotikäynnit ovat keskimäärin kerran viikossa ja jatkossa käyntien määrää vähennetään tai lisätään asiakkaan tilanteesta riippuen. Tavoitteena on, että tuen ja ohjauksen avulla asiakas kuntoutuu itsenäiseen elämään ja muuttaa joko yksityiselle vuokranantajalle tai Savonlinnan vuokrataloille. Joissain tapauksissa myös nk. kevytasiakkuus on mahdollista, eli asiakas ei ole Pirttien vuokralainen mutta voi saada tukea elämänhallintaansa myös kotikäynnein.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

TYÖPAJATOIMINTA

  Työpaja on valmennusyhteisö, jonka tavoitteena on vahvistaa hyvinvointia, tunnistaa osaamista ja valmistaa kohti koulutusta ja työtä. Työp...